NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Odrekao se dijela sredstava za školovanje u Turskoj i počastio drugare u Internatu u kojem je i sam boravio

... | 10. Februara 2021.
14:53
Kalesija Online

Iz Internatskog smještaja u Potočarima izlazi jako puno djece. Sa završenom srednjom školom oni prestaju da budu korisnici Internata.

Jedni odlaze u veće gradove da studiraju, drugi pronalaze posao, a nekoliko njih odlazi i van zemlje da stiče dodatna iskustva, znanja i neke nove diplome. Među onima koji su otišli u inostranstvo da se dodatno obrazuju je i naš korisnik Said Hasanović iz Konjević Polja, napisano je na zvaničnoj stranici MFS EMMAUS.

Uvijek nasmijan, tih i odmjeren, a povrh svega disciplinovan i dobar đak, Said je u septembru otputovao u Tursku i upisao Vojnu akademiju u Ankari.

Dobra strana njegove ličnosti je da nije zaboravio nas i svoje drugove iz Internata i tako nam se neko veče javio sa molbom da okupimo sve korisnike poslije školskih obaveza kako bi ih mogao počastiti jednom manjom zakuskom. Za djecu/korisnike smo priredili roštilj, sokove i slatkiše, a Said je insistirao da snosi troškove, jer se za ovo iznenađenje odrekao jednog dijela novca koji je dobio za školarinu. Nažalost, nije mogao da bude sa nama kako bi se zajedno zabavili ali se ipak javio video pozivom i pozdravio svoje drugove i drugarice u Internatu. Zaista smo ponosni na svu našu djecu, a oni ne zaboravljaju pomoć koju im pružamo. Sretno Saide u nastavku školovanja, istaknuto je.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin