NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Članovi Udruženja “Osmijeh nade” Kalesija osvojili 6 medalja na Sportskim igrama u Sarajevu

... | 8. Oktobra 2018.
09:55
Kalesija Online

Udruženje za podršku osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo ”Oaza” organizovalo je osme po redu „Sportske igre Oaze 2018“.

Na takmičenju je nastupilo više od 500 iz BiH i inozemstva, uključujući i ekipu iz SAD-a „The independence Inc. Project“. Učešće su, kao jedina ekipa sa područja Tuzlanskog kantona, uzeli i članovi Udruženja “Osmijeh nade” Kalesija Osim što su se kući vrtili sa lijepim uspomenama, okitili su se i medaljama. Osvojili su šest medalja od čega jednu zlatni, dvije srebrene i tri bronzane medalje.

Lejla Brđaninović osvojila je zlatnu medalju, srebrenim medaljama okitili su se Šaban Barčić i Almedin Mehmedbegović, dok su bronzu osvojili Mirza Halilović, Fuad Smajlović i Dževida Mujdanović.

Takmičari su imali priliku pokazati svoje znaje i talenat u osam sportskih disciplina: nogomet, košarka, plivanje, atletika, stoni tenis, boćanje, kuglanje i MATP – program za osobe s višestrukim smetnjam, na nekoliko lokacija: Olimpijskom bazenu Otoka Sarajevo, dvoranama „Ramiz Salčin“ – Mojmilo i Mercator Dobrinja, Centru za edukaciju, sport i rekreaciju  „Safet Zajko“,sportskom klubu Vistafon – Otoka, te u kuglani hotela “Radon plaza”.

Cilj takmičenja, kažu organizatori,  je promocija mogućnosti i sposobnosti osoba s intelektualnim teškoćama kroz sport.

Iz kalesijskog udruženja “Osmijeh nade” prezadovoljni su osvojenim rezultatom

“Naša djeca su ponovo pokazala šta mogu. Na takmičenje je išlo njih šestero osvojili su šest medalja. Bili su presretni što su dio ovakve sportske manifestacije i što su upoznali mnogo novih prijatelja. Mi u udruženju, kao i njihovi roditelji smo ponosni zbog ovakvih rezultata. Sretni smo što postoje takmičenja za djecu sa poteškoćama u razvoju kako bi mogli uživati u čarima sporta i pokazati svoj talenat”-kazala je dopredsjednica Udruženja, Amira Halilović

Ambasador „Sportskih igara Oaze 2018“ bio je naš najbolji atletičar Amel Tuka.

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport