NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

FOTO/Na dionici puta Živinice-Kalesija veliki broj rupa: Uskoro rješenje problema

... | 13. Marta 2018.
12:55
Kalesija Online

Sjedate u automobil, morate voziti dionicom puta Živinice- Kalesija? Naoružajte se  strpljenjem ali i budite jako oprezni jer je na cesti veliki broj rupa. Iako je asfalt poprilčno skoro rađen, veliki broj rupa na cesti otežavaju normalno odvijanje saobraćaja. Vozače ponekad zna zavarati veliki dio “pravca” pa više nego što bi trebalo pritisnu papučicu za gas sve dok ih rupe na putu ne vrate u stvarnost i natjeraju da shvate da se ipak voze po putevima u Bosni i Hercegovini.

Dobro je sve dok se na vrijeme vrate u stvarnost, prije nego pomenuti problem bude razlog saobraćajne nezgode. Na veliku sreću svih vozača i ostalih učesnika u saobraćaju nadzire se rješenje problema.

Direkcija regionalnih cesta TK upravlja mrežom kantonalnih cesta u ukupnoj dužini od 320 km, a u skladu sa planom i programom za ovu godinu, jučer  je sa izvođačima potpisala ugovore o održavanju regionalnih cesta u 2018. godini. Vrijednost ugovora je 2,1 miliona KM za redovno održavanje puteva kojima upravlja Direkcija regionalnih cesta.

„Čišćenje kompletne putne infrastrukture, saniranje udarnih rupa, sječenje stabala, pročišćavanje kanala, da bi se napravili uslovi za nesmetan protok saobraćaja i kako bi se odvijao normalno u narednom periodu“, pojašnjava Agan Delibajrić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK.

Od 15. marta kreće sezona redovnog održavanja puteva, a ugovor je potpisan sa osam firmi s područja TK. U 2018. godini strateški ciljevi Direkcije su nastavak radova na rekonstrukciji regionalne ceste Živinice – Međaš čime će se osigurati brži i sigurniji promet na jednoj od najznačajnijih regionalnih cesta koja vodi do Međunarodnog aerodroma Tuzla. U planu su i radovi na rekonstrukciji, rehabilitaciji i sanaciji regionalne cesta Ribnica – Banovići – Živinice –Međaš, a jedan od strateških ciljeva je i saniranje aktuelnih klizišta na regionalnim cestama, a za te namjene planirano je u 2018. godini utrošiti 979.600 KM i to za sanaciju započetih radova na klizištima, sanaciju već postojećih klizišta za koja postoji projektna dokumentacija te za pojavu novih  klizišta.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme