NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Fudbaleri FK “Mladost” Kikači sa pripremama za nastavak sezone počinju u nedjelju

... | 1. Februara 2018.
12:30
Kalesija Online

Predsjednik FK “Mladost” Kikači Senad Mujkanović, zakazao je prozivku i početak priprema za nastavak sezone. Prozivka je zakazana za 4.2.2018 godine (nedjelja) od 14:00 sati.  Prvi trening će se održat poslije sastanka uprave i igrača.

Prema riječima predsjednika Mujkanovića  u toku su pregovori sa 4-5 igrača koji su  prijeko potrebni na određenim pozicijama. 
U ulozi trenera pomenute ekipe  do sada je bio  kapiten ekipe Semir Mujkanović, na sastanku koji će se održati u nedjelju bit će razgovora i novom treneru koji bi ekipu iz Kikača vodio u narednom periodu.
FK “Mladost” Kikači takmiči se u Prvoj ligi TK. U prvom dijelu sezone kod kuće su ostvarili 7 pobjeda te jednu utakmicu odigrali neriješeno. U gostima su upisali 4 poraza te tri su tri utakmice igrali neriješeno.Postigli su  39 golova, a primili 37 golova.  Tako da su po broju datih golova na prvom mjestu
Također prvi strijelac lige je  Semir Mujkanović sa postignutih rekordnih 27 golova. Treba napomenuti još jedan njegov postavljen rekord to  da je u svih 15 kola postigao bar jedan pogodak na utakmici. 

U organizaciji Nogometnog saveza Općine Kalesija za najboljeg nogometaša za područje općine Kalesija izabran je Semir Mujkanović, a za najbolju nogometnu momčad izabran je FK “Mladost” Kikači koji je ove godine osvojio naslove pobjednika KUP-a i KUP-a šehida općine Kalesija.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave, Sport