NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijci su uspiješni i u ribolovu: Emir Hasanović osvojio 2.mjesto u Kiseljaku

... | 26. Juna 2019.
12:42
Kalesija Online

Dvanaestogodišnji Emir Hasanović, član sportsko-ribolovnog društva “Manjić” Kalesija osvojio je 2.mjesto na otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom u Kiseljaku. Emir Hasanović se takmičio u kategoriju U 15, lov ribe udicom na plovak. Iz SRD “Manjić” kažu da je Emiru pobjeda izmakla za nekoliko grama, ali su svakako zadovoljni postignutim rezultatima.

Sportsko-ribolovno društvo Klesija nastavlja sa svojim aktivnostima. U organizaciji pomenutog društva u nedjelju će biti održan tradicionalni Memorijalni turnir u sportskom ribolovu “Senad Tubić”. Program počinje u 9:00 sati.

Memorijalni turnir se organizuje u čast šehida Senada Tubića, koji je za domovinu dao najvrjednije što je imao.Senad Tubić, sin Huse i Ćaze, 3.januara 1972.godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Kalesiji. Senad je bio tih, blage naravi, važio je za dobrog i poštenog momka. Bio je dobrovoljni davalac krvi. U slobodno vrijeme bavio se i sportom, posebno fudbalom i odbojkom. Volio je i ribolov. Kao dobrovoljac uključio se u formiranje Oružanih snaga na području kalesijske općine još 8.aprila 1992.godine. Pogino je 14.juna 1992.godine u Zelini prilikom oslobađanja Visa. 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme