NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Kalesijsko čudo u Austriji: Melisa Osmančević proglašena najboljom gimnastičarkom

... | 5. Decembra 2018.
08:55
Kalesija Online

Da su ljubav, trud i rad ključni za uspjeh još jednom je potvrđeno. Naime Melisa Osmančević sa samo sedam godina počela je trenirati gimnastiku. Kako saznaje NEON Televizija nakon samo šest mjeseci na velikom Pokrajinskom takmičenju osvojila je prvo mjesto. Potom, je nastavila nizati uspjeh za uspjehom..

Melisa Osmančević, djevojčica je Kalesijskih korijena. Njena porodica je iz Gojčina. Rođena je  23.5.2010. godina. Atletiku je počela trenirati u  ASKÖ- Ried im Innkreis. Talenat i rad spojili su se u jedno što je rezultiralo odlaskom na takmičenje i prvo mjesto na istom. Pomenuto Pokrajinsko takmičenje održan je u Gmundenu. Nakon toga, Melisa nastavlja sa dobrim rezultatima, u Linzu i Riedu. Njeni nastupi nisu prošli nezapaženo, njen talenat je osim što je nagrađen osvajanjem prvih mjesta doprinio je još jednoj nagradi koja je motiv da nastavi dalje i bolje raditi i trenirati. Proglašena je najboljom gimnastičarkom u Gornjoj Austriji, o njoj su pisali i tamošnji mediji.

Ako nekada se budete divili gimnastičarkama, njihovim izvanrednim pokretima pogledajte dobro je li to dijete nosi prezime specifično za područje Kalesije. Aplaudirajte jače, jer znamo čega se roditelji odreknu da bi obezbijedili bolje uslove za život svoje djece. Koliko god ta djeca bila daleko od domovine, sigurno u srcu nose ljubav prema mjestu odakle potiču njegovi korijeni. A korijen je itekako bitan za razvoj i ljepotu grana.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport