NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Saopćenjem za javnost Mjesni odbor penzionera Rainci Donji pružio podršku doktorima

... | 21. Juna 2018.
12:10
Kalesija Online

U našu redakciju došlo je saopćenje za javnost od Mjesnog odbora penzionera iz Rainaca Donjih kojeg prenosimo u cjelosti:

” Mjesni odbor penzionera Rainci Donji, oglašava se ovim saopćenjem a u povodu štrajka doktora medicine i stomatologije. Mi penzioneri ove mjesne zajednice Rainci Donji dajemo punu podršku ovim radnicima. Vladi Tuzlanskog kantona poručujemo da što prije, u najkraćem roku, iznađe mogućnosti i potpiše kolektivni ugovor sa ovim sindikatom. Napominjem da sam sindikalni radnik, penzioner, predsjednik mjesnog odbora penzionera Rainci Donji, da sam završio sindikalnu školu u Tuzli i na Univerzitetu u trajanju od 1 godinu. Bio sam predsjednik općinskog sindikalnog vijeća Kalesija, zbog toga mi je ovaj problem veoma poznat. Moj mjesni odbor Rainci Donji broji 120 članova i mi se sada oglašavamo radi štrajka i nerada ovih radnika. Mi mlađi penzioneri smo u sedmoj deceniji starosti, a ovi stariji su ušli u 90-te godine.

Mi ne možemo ići od ambulante do ambulante, pošto ovdje imamo ambulantu porodične medicine, tražimo da se tu i liječimo.

Napominjem, da Udruženje penzionera Općine Kalesija broji 2.500 članova.

Ukoliko vlada ne bude imala sluha i razumijevanja mi ćemo svoje članstvo uključiti u protest, a u znak nerazumijevanja bit će upitan i izlazak na glasanje. ”

Predsjednik MO Rainci Donji

Mujo Mehmedović

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme