NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Upućena inicijativa da se u Budžetu za 2022. godinu planiraju sredstva za izgradnju Planinarskog doma „Rasim Mehidić“

... | 30. Novembra 2021.
10:45
Kalesija Online

Na današnjoj sjednici vijećnik Admir Karić uputio je inicijativu da se u Budžetu Općine Kalesija za 2022.godinu planiraju sredstva za PLANINARSKO DRUŠTVO KALESIJA (PD „Kalesija“), odnosno za početak realizacije projekta izgradnje Planinskog doma/kuće koje bi nosilo naziv (prijedlog za naziv) RASIM MEHIDIĆ.

“24.septembra 2021.godine na Bolji svijet je preselio Rasim Mehidić, predsjednik Planinarskog društva “Kalesija”, cijenjeni građanin naše Kalesije, koji je bio pionir planinarstva u našoj općini, a svoje iskustvo je dijelio sa mnogim sugrađanima, a naročito po osnivanju PD KALESIJA.
Ovo Društvo, prije svega zahvaljujući Rasimu Mehidiću, je mapiralo Kalesiju među poznata i priznata društva u BiH, a Kalesija je bila i domaćin više okupljanja planinara sa područja cijele BiH.
Rasim je proteklih godina pokušao napraviti hajr djelo, koje bi ostavio u emanet budućim generacijama – PLANINARSKI DOM/KUĆU.
Oni koji poznaju njegov rad, a mnogo ih je, znaju da je Rasim insistirao na tome da vlasništvo bude na PD KALESIJA, a ne da to bude on, ili on i još neka lica (a to je bila mnogo brža opcija), što jasno govori da su njegov cilj i misija bili plemeniti.

Smatram da, a vjerujem da će ovo mišljenje dijeliti većina građana Kalesije, treba nastaviti sa realizacijom ovog cilja i misije – a to je da se riješi pitanje zemljišta i krene sa izgradnjom Planinskog doma/kuće koja bi bila u vlasništvu PD Kalesija, te kao takva bila na raspolaganju svima koji budu poštivali pravila odnosno “kućni red” koji propišu u udruženju.

Nadam se da će ovo inicijativa biti realizovana, te da će se u Budžetu za 2022.godinu naći sredstva za početak realizacije ove plemenite priče.
U cilju toga, a odmah nakon što se usvoji Budžet sa ovom stavkom, predlažem sastanak predstavnika PD Kalesija sa  predstavnicima Općine, kako bi se definisao način sprovođenja ovog projekta.” stoji u obrazloženju inicijative.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme