NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Vrhunski sportista kojeg su voljeli mnogi Kalesijci, Admir Mujanović-Riba, preminuo u Francuskoj

... | 12. Oktobra 2020.
21:26
Kalesija Online

Mnoge Kalesijce večeras je pogodila vijest o preranoj smrti Admira Mujanovića, poznatijeg pod nadimkom Riba, bivšeg igrača FK “Bosna” Kalesija. Njegova smrt sve je iznenadila, a kako nezvanično saznajemo, Admir se borio sa zloćudnim neprijateljem i nažalost izgubio bitku. Preminuo je u Francuskoj.

Admira svi poznaju kao vrhunskog sportistu, koji je volio svoj grad, volio Kalesiju i na terenu uvijek davao sve od sebe. Na Admira se uvijek moglo računati, bio je pravi prijatelj i humanista. Mnogi prijatelji, kolege iz kluba, poznanici na društvenim mrežama oprostili su se od njega, podijelili uspomene i trenutke koje su zajedno doživjeli. Ostavio je pozitivan trag na svakoga ko ga je upoznao i poznavao, a prijatelji iz bivšeg kluba prisjetili su se njegovih najljepših osobina i porodici izjavili saučešće.

“Pored toga što je bio vrhunski štoper, van terena bio je brat, drug, prijatelj, uvijek raspoložen i spreman za šalu. Ovom prilikom FK “Bosna” Kalesija porodici želi izraziti iskreno saučešće. Naše misli su uz vas.”, napisano je na zvaničnoj stranici kluba.

Vijest o Admirovoj smrti pogodila je i njegovog dugogodišnjeg prijatelja Suada Tabalovića.

“Danas nam je stigla tužna vijest o njegovoj iznenadnoj smrti. Svi ljubitelji fudbala ga poznaju kao velikog borca na terenu i sigurno jednog od najboljih obrambenih igrača na području opštine i šire, a van terena povučenog i finog druga i prijatelja”, kazao je Tabalović.

A mi se prisjećamo Admirovih početaka, gdje je napravio prve nogometne korake i njegovih uspjeha na fudbalskom terenu.

Mujanović Admir – Riba nogometnu karijeru je započeo u rodnim Kikačima u FK “Mladost”. Zatim svoj nogometni put nastavlja u Omladinskim selekcijama FK Sloga Tojšići, gdje kasnije igra i za seniorski tim, par godina. U to vrijeme bio je jedan od najboljih igrača Druge lige Federacije. Iz Sloge je prešao u NK Slaven Živinice, a nakon Slavena prelazi u FK Bosna Kalesija. U Bosni je igrao nekoliko sezona. 2014. godine na jednoj od utakmica doživio je povredu loma noge što ga je udaljilo od fudbalskih terena, ali posle duže pauze oporavio se i ponovo se vratio fudbalu. nastupajući za FK Rainci. Bio je član Amaterske reprezentacije koja je nastupala na završnici amaterskih reprezentacija u Bugarskoj, te sa reprezentacijom osvojio 3. mjesto.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport