NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Sprovedene prve aktivnosti mobilnog interventnog tima

... | 24. Marta 2020.
15:46
Kalesija Online

Prve aktivnosti mobilnog interventnog tima, koji je formiran  u petak, sprovedene su danas. Uposlenici Centra za socijalni rad Kalesija zajedno sa sedam volontera u ovim okolnostima, kada je starijim licima od 65. godina zabranjeno kretanje, željeli su dati svoj doprinos i pobrinuti se za one osobe kojima je potrebno dostavljanje osnovnih potreba za život.

“Tačno je da smo formirali mobilni interventni tim, koji je jučer krenuo sa radom gdje želimo da našim građanima koji su stariji od 65. godina, a koji su naredbom Kriznog štaba ograničeni kretanjem, želimo pružiti mogućnost da nabavimo za njih osnovne prehrambno-higijenske stvari koje su im potrebne u ovom periodu, da odemo do porodičnog ljekara, preuzmemo lijekove, odemo do apoteke da im dostavimo”, kazao je direktor Centra za socijalni rad Kalesija, Selmir Buljkić.

Centar za socilajni rad Kalesija u saradnji sa Općinom Kalesija i humanitarnom organizacijom World Vision obezbijedili su pakete za korisnike centra stalne novčane pomoći, koji su stariji od 65 godina, kao i za višečlane porodice sa djecom.

“U saradnji sa Općinom Kalesija i načelnikom smo obezbijedili pakete za korisnike stalne novčane pomoći, to je ona najugroženija kategorija ljudi, stariji od 65. godina i sutra ćemo krenuti sa podjelom tih paketa. U saradnji sa organizacijom World Vision obezbijedit ćemo određeni dio paketa za porodice koje su mlađe od 65. godina, koji su korisnici stalne novčane pomoći, a koje su višečlane porodice sa djecom”

Mobilni interventni tim starijim i iznemoglim licima bit će na usluzi i u danima vikenda. Kontaktirati ih možete pozivom na broj telefona 035/631-176 ili 060/348 72 04, od 08 do 14 sati. Također, ovom prilikom ispred Centra za socijalni rad pozivaju građane da ih pozovu i informišu ukoliko u svojoj blizini imaju starije osobe, da im potrebna kupovina ili neka od usluga stručnog socijalnog rada.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme