NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Veliki uspjeh za Aidu Omerović: Osvojila prvu nagradu na takmičenju frizera

... | 19. Decembra 2021.
12:47
Kalesija Online

Tuzlanka Aida Omerović, vlasnica frizerskog salona “Aida”, svoju biografiju obogatila je još jednom nagradom. Na prestižnom svjetskom takmičenju „Osis + Made To Create Competition“ u organizaciji kompanije SCHWARZKOPF PROFESSIONAL osvojila je prvu nagradu u kategoriji “Women“ za 2021. godinu za područje Bosne i Hercegovine.

Svečana dodjela nagrada održana je u Mostaru. Sretna što je imala priliku predstaviti svoj rad i kaže da je ponosna na sebe, jer se žiri sastojao od članova iz 15 zemalja i ona je ta koja je bila najbolja i osvojila prvo mjesto u konkurenciji  WOMEN. Svakodnevno ulaže u svoje znanje i vještine, te želi svojim klijenticama u frizerskom salonu ponuditi frizure koje su u trendu.

“Ljudi iz kompanije SCHWARZKOPF su napravili takmičenje bez striktnih uvodnih propozicija, nego je njih interesovalo, a i to su ocjenjivali, naše viđenje trendi ženske frizure. Takmičenje je bilo u tri kategorije: Avatangarde, Color i WOMEN. Ja sam se odlučila za šišanje, zatim trend boja sa pramenovima oko lica i nazad undercut šišanje. Zatim sam odabrala sam stajling za model, šminku i fotografije. Model mi je bila naša Asja Zahirović koja trenutno živi u Beču, šminku je uradila Stella Petarmenec a fotografije Foto Blicko sve pod mojom supervizijom.”, kazala je Aida za portal boljatuzla.ba.

Također, Aida je bila gošća u magazinu “Ljepota života” i navela nekoliko savjeta i preporuka za njegu kose i kako frizuru uskladiti sa oblikom lica. O tome, ali i mnogim drugim temama pogledajte u videu:

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin