NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Avdići iz Kikača pokrenuli porodični biznis: Postali lideri u tradicionalnoj kuhinji

... | 2. Jula 2022.
17:15
Kalesija Online

Voli da putuje po našoj lijepoj Bosni i Hercegovini, a kako je i veliki gurman neizostavno je probati razna tradiconalna jela. Želio je kada dođe u neki restoran na ručak da se ponovo vrati u isti, izađe punog stomaka i svi siti.

Mušterija se uvijek vraća na mjesto gdje ima dobro da pojede, kvalitetno i gurmanski, kaže naš sagovornik, pritom da zna da je provjereno i domaće. Tada se rodila ideja da on bude taj koji će napraviti renesansu u svijetu kulinarstva i ponuditi nešto sasvim drugačije.

Tako je danas ispred njegovog restorana i mesnice. Ono što je tražio kod drugih, primijenio je u svom prehrambeno-prodajnom kompleksu. Postati lider po kvaliteti koja će privući mušterije. Mušterije stalno dolaze, vraćaju se, jer su prepoznali kvalitet mesnih, suhomesnatih i drugih proizvoda, ali ima tu i još nešto. Merhametluk i osmijeh koji svi usposlenici na licu nose.

Iskustva koja su Hasan i Azra Avdić iz Kikača iz godinama bilježili sa putovanja pretočili su u jednu toplu priču. Otvorili su svoj kutak kako bi druge učili sretnim, a znamo da hrana svakog čovjeka čini upravo takvim. Tako je nastala mesnica i buregdžinica “Lider” u Kalesiji.

“Radili smo od kuće, imali smo svoje stalne mušterije. Mnogi su nas zvali i rezervisali meso, jer smo prvo s tim počeli raditi. Nakon toga došli smo na ideju da otvorimo mesnicu. Potražnja je od početka bila odlična, ljudi traže svježe, domaće meso”, kaže Hasan.

Iako poslovna ideja na početku je bila skromna i mislili su da će zaustaviti samo na mesnici, ipak potražnja za drugim domaćim proizvodima porodicu Avdić navela je na razmišljanje o proširivanju poslovanja. Tako su krenuli da prave domaće ćevape, pljeskavice, pite i još mnogo toga…

Imamo goste iz susjednih općina, dolaze iz Živinica, pa navraćali su i iz Srbije, jer tamo ne mogu da kupe halal meso”, navodi Avdić.

Napravljen je jedan kompleks koji se sastoji od tradicionalne kuhinje, restorana, mesnice, prodavnice u kojoj možete kupiti mliječne i druge proizvode…

Po tradicionalnoj recepturi, na čaršafu i oklagiji, nastaju prave bosanske pite u Lideru.

Sa farme porodice Avdić dolaze sirevi, mlijeko, kajmak i ostali mliječni proizvodi, a i meso je njihov domaći proizvod. U sklopu toga je halal mesnica i široka ponuda mesnih i suhomesnatih proizvoda:  ćevapi, pljeskavice, kulen, sudžukice… Sve to vrijedne hanume pripreme i serviraju do kupaca. Znate, ima ima još nešto… piletina sa ražnja i pečenje.

Vjerujte, pečenje je za prste polizati.

Restoran je u pripremi i ono po čemu su posebni u odnosu na druge je da imaju odvojene prostorije za one koji žele svoju privatnost. U ugodnoj atmosferi sa porodicom ili kolegama možete ručati u restoranu, bez ometanja i u miru.

Tu je i prostorija za mesdžid.   

Do vas je da li ćete jesti i kupovati zdravo i domaće. A mi vam domaćinski garantujemo da birate najbolju ponudu, jer tradicija u našoj porodici godinama živi, poručuju naši sagovornici.

I da, put do srca vodi preko stomaka… 🙂 Pa razmislite… 🙂

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme