NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

BKC: U četvrtak promocija knjige “Breza ‘94 – Bužimska bosanska bitka”

... | 22. Juna 2022.
11:52
Kalesija Online

Promocija knjige „BREZA ‘94 – BUŽIMSKA BOSANSKA BITKA“, autora Seada Jusića biće upriličena u sali BKC-a „Alija Izetbegović“ u Kalesiji  u četvrtak, 23. 6. 2022.,  sa početkom u 19 sati.

Knjiga sa naslovom „BREZA ’94 – BUŽIMSKA BOSANSKA BITKA“ je pobjednička priča Viteške bužimske brigade i legendarnog komandanta Izeta Nanića. Autor knjige, nasljednik komandanta Nanića na čelu Bužimskih vitezova, pukovnik Sead Jusić, prema ocjeni stručne javnosti i recenzenata ovog rukopisa, na izvanredan način donosi djelo koje priča pobjedničku bosansku priču.

Naime, u gotovo konstantnoj poratnoj melanholiji koja proizilazi iz osjećaja žrtve (pobijeni, silovani, protjerani, zatvarani, spaljeni, porušeni i slično), ova knjiga čitaoce prožima nadahnućem pobjeda koje su u toku Odbrambeno-oslobodilačkog rata nizali Izet Nanić i njegova 505. Viteška brigada.
Autor knjige, Sead Jusić, kao učesnik i svjedok narastanja i stasavanja Bužimske brigade, opisuje kroz koje su sve procese i iskušenja prošli Izet Nanić i njegovi saradnici u borbi za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Knjiga sadržajno obuhvata ratni put 505. Vmt brigade do kraja septembra 1994. godine, sa težištem na opis bitke pod nazivom „Operacija Breza ‘94“. O knjizi će govoriti prof. dr. Izet Šabotić i prof. dr. Sead Selimović, kao i sam autor.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme