NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Stanje na putevima

... | 17. Juna 2020.
07:06
Kalesija Online

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Zbog nestabilne vremenske situacije mogući su nailasci na mokar kolovoz, a povećana je i opasnost od odrona.

Saobraćaj je  zbog sanacionih radova obiustavljen u tunelima Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila  (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

 

Zbog radova na sanaciji mosta u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, a na tim lokacijama saobraća se usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi na sanaciji mosta na petlji Blatuša kod Zenice, zbog čega je za saobraćaj zatvorena traka za izlaz iz naselja Blatuša (Zenica) prema Sarajevu.

Usporeno, jednom trakom,  zbog sanacionih radova saobraća se i na magistralnim putevima: Livno-Kamensko, Ljubinje-Trebinje i Doboj-Šešlije (Rudanka-Johovac).

Na graničnim prelazima povremeno je pojačan promet vozila, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori zatvoren je granični prelaz Deleuša (BiH)-Vraćenovići (CG)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika