NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Ne vole gradsku buku: Nazifa i Nijaz već četiri godine žive u kućici pored jezera

... | 9. Oktobra 2020.
18:05
Kalesija Online

U turbulentnom vremenu kakvom živimo, mir i tišina su nam ponekad nepohodni. Da se sklonimo od gradske buke i ubrzanog načina života često maštamo. Nazifa i Nijaz Mutabdžić iz Tuzle, napravili su korak dalje.
Skolnili su se od onoga što im je smetalo. Sada dane provode pored jezera Kop Šićki Brod. Napravili su sebi kućicu koja je postala njihov pravi dom.
Onaj gdje si sretan, gdje uživaš u svakom novom danu .
Jer sreću ne čini broj kvadrata jedne prostorije nego nešto mnogo više.
A naši sagovornici itekako znaju šta je to.

Na jezero kop Šićki Brod Nijaz i Nazifa Mutapdžić sa svoje troje djece dolazili su na kampovanje. Znali su kažu ostajati i po mjesec dana. Kad su djeca odrasla Brko i njegova supruga kupili su jedan kiosk kojeg su pomalo proširivali. Napravili su nekoliko stolova i stolica te i ponudu da oni koji dođu uživati u prirodi i njenoj ljepoti mogu se i počastiti, odnosno popiti sok.  Sve više vremena su provodili tu, a prije četiri godine njihovo stalno prebivalište je postalo u kućici pored jezera.  Sve manje vole boraviti u gradu, sadašnji način života im itekako prija. Koliko god da radili okruženje pozitivno djeluje na njihovo raspoloženje ali prije svega zdravlje koje je i bilo razlog njihovog boravka na poljani pored jezera. Naime, Nazifa je dva puta imala karcinom. Nakon operacije njaviše joj je prijao boravak u prirodi.

Više pogledajte u videu

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, NEON TV - Video prilozi