NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

“Slatki petak” za liječenje djevojčice iz Vukovija Donjih

... | 11. Avgusta 2018.
08:30
Kalesija Online

“Slatki petak” je akcija koju svaki put podrži veliki broj Kalesijaca. Naši sugrađani kupovinom ukusnih kolačića novac doniraju za one kojima je pomoć potrebna. Ovog puta, članice Udruženja “Snaga nezavisne žene” odlučile su pomoći u prikupljanju sredstava za liječenje djevojčice iz Vukovija Donjih, Amine Majdančić. “Slatki petak” bit će upriličen 17.augusta 2018.godine na Trgu šehida od 11:00 do 14:00 sati.

U nastavku pročitajte emotivan tekst koji kruži društvenim mrežama a koji je napisan kako bi se na najbolji način opisale  želje malene djevojčice i skupio novac za ostvarenje njenih snova.

“Moje ime je Amina Majdančić rođena sam prijevremeno u 29. nedjelji. Nakon par sati moga rođenja dolazi do pogoršanja moga zdravstvenog stanja gdje me prebacuju na intezivnu njegu i razdvajaju od moje mame i tu počinje moja borba. Provodim 2 mjeseca gdje se brinu o meni, te dobivam mnoge dijagnoze , imala sam i krvarenje na mozgu koje je ostalo posljedice na mene , na moje hodanje . Moja dijagnoza je Cerebralna Paralises ( Diplegia spastica III ),moje odrastanje kroz djetinjstvo se svodi samo na vježbice. 12.07.2018.,god imala sam pregled na UKC Tuzla , gdje su ljekari iz Turske obavili pregled te ustanovili da sam kandidat za operaciju ( Rizotomiju ) u Turskoj, i po njihovom mišljenju moje zdravstveno stanje bi imalo dosta napredka , s tim da bih morala sto intezivnije raditi poslije operacije.
Međutim moji roditelji nisu u mogućnosti da mi plate tu operaciju koja bi dosta pomogla u mom daljem odrastanju i nadanju za ljepšim i boljim djetinjstvom.
Predračun koji smo dobili iznosi: 18.000 eura plus troškovi putovanja i boravka 2 sedmice …….
U nadi da ćete mi pomoći pri ispunjenju moje želje za normalnim djetinjstvom i prvim koracima , ljubi vas Vaša Amina!”

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme