NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

VIDEO/ Spisateljica i mualima Razija Čolaković u znak sjećanja na ubijenu tuzlansku mladost snimila kasidu i spot

... | 25. Maja 2018.
08:04
Kalesija Online

Ubijena mladost na tuzlanskoj Kapiji, na dan kada se slavila mladost otvorena su rana svakog Tuzlaka, ali Bosanca i Hercegovca i svih ljudi koji su svjesni razmjera zločina. Tog kobnog 25.maja u Tuzli je ubijena 71 osoba, a oko 200 njih  je ranjeno.

Ubijen je i dvogodišnji dječak Sandro Kalesić, čije su okice odmah po rođenju gledale užase rata a isti mu je prekinuo život. Isti je prekinuo život ljudima koji su u prosjeku imali 23 godine.

Puni ljubavi prema svakome, željni živjeti punim plućima izađoše na Kapiju koja im bi posljednja ovozemaljska stanica.

Ostale su majke, očevi, braća, sestre da oplakuju svoje najmilije. Da u glavi razvijaju film šta bi njihovo dijete bilo u životu da njegove snove  ne prekide granata ispaljena sa srpskih položaja s planine Ozren, 25. maja 1995. godine, tačno u 20 sati i 55 minuta.

Možda bi majka imala čast biti na dodjeli diplome svojoj doktorici. Možda bi babo slavio uspjeh svog fudbalera. Sigurno bi…

Zato trebamo opominjati i pričati šta se desilo da nam se ne bi ponovilo.

U znak sjećanja na ubijenu mladost na tuzlanskoj Kapiji, spisateljica, mulaima Razija Čolaković poznata po “Muhabet sa Razom” snimila je kasidu i spot pod nazivom “Kapija”.  Spot i kasida posvećeni su ubijenima ali i njihovim majkama koje žive sa otvorenom ranom na srcu

Pogledajte video spot

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, NEON TV - Video prilozi