NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Svojim glasom smiruje srca publike: Samra Avdić članica hora El-Aziz od samog osnivanja

... | 16. Aprila 2019.
11:05
Kalesija Online

Hor EL Aziz iz Kikača osnovan je 18.novembra 2012.godine. Dio hora od samog početka je solistkinja Samra Avdić. Samra je studentica Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli. U hor se uključila prije svega iz ljubavi prema ilahiji i kasidi, a bitno joj je i upoznavati nove prijatelje. Nastupala je na raznim manifestacijama kako u Bosni i Hercegovini tako i van njenih granica.

Ono što je posebno raduje, jeste kada jednom nastupe na nekoj manifestaciji dobiju poziv organizatora i naredne godine, što je itekako dobra potvrda da su ostavili lijepe utiske. Samra svojim raskošnim, melodičnim glasom ostavlja utisak na sve one koji je slušaju i prema njihovim riječima smiruje njihova srca ljepotom izgovora svake riječi. Svakoj ilahiji ili kasidi dodaje svoju emociju.

Međutim, naša sagovornica kaže da je za izvođenje svake ilahije ili kaside zaslužan cijeli hor. A hor iz Kikača svakako čine djevojke koje svakoj ilahiji daju jedinstven pečat. One su prije svega prijateljice koje slušaju i razumiju jedna drugu, a sa voditeljima hora te ostalim članovima čine jednu porodicu. Za nastupe zajedno biraju čime će se predstaviti, te odjeću u kojoj će nastupiti biraju zajedničkim snagama.

Muamer efendija Fazlić kaže da je cilj hora i lijep odgoj svih članova. Hor čine djevojke a, ističe efendija, odlikuje ih izuzetno lijepo ponašanje:

“Kada smo bili u Novom Pazaru jedna od djevojaka ušla je u apoteku, radnica ju je upitala odakle je ona odgovorila iz Kalesije. Potom je radnica pitala da nije iz Kikača jer je njna kćerka nasptupala sa svojim horom na Festivalu ilahija i kasida te je sa sobom ponijela prelijepe uspomene. To je ono što nas raduje, da nas po tome prepoznaju”.

Više o horu El-Aziz iz Kikača moći ćete pogledati u ramazanskom programu NEON Televizije

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme