NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Aero klub iz Rainaca Gornjih bogatiji za četiri pilota jedrilice

... | 22. Septembra 2018.
16:51
Kalesija Online

Aero klub Tuzla, u saradnji sa Direkcijom za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine  organizovao je  svečani završetak cjelokupne obuke pilota jedrilica. Maida Emkić, Amar Hasanović, Edin Spahić i Nedret Alić dana su polaganjem praktičnog dijela ispita zrakoplovnim ispitivačem završili obuke pilota jedrilica koju su počeli 2015.godine. 

Iako je danas bio vjetar, kandidatima to nije predstavljalo problem da ispit odrade onako kako prije svega oni očekuju od sebe. Zadovoljni su što su današnjim ispitom ispunili svoju dugogodišnju želju.

Sa ovom dozvolom, sami će moći uživati u čarima letenja ispod oblaka.

Instruktor letenja Meho Emkić do sada je letenju podučio 15 kandidata i kaže da i današnje polaganje ispita još jedna potvrda dobrog rada kluba koji je smješten u Raincima Gornjim. Svi koji su dio ove lijepe pozitivne priče imaju preveliku ljubav prema letenju. Svakog vikenda vrijeme provode kako kažu na najljepšoj livadi na svijetu zvanoj sportski aerodrom Jegin Lug.

 

 

Vrata kluba svima su otvore, i onima koji samo žele posmatrati letače i onima koji uživaju u adrenalinu pa  žele nebo vidjeti “izbliza”.Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme