NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Ahmo Bajić Baja: “Za posao konobara potrebno je dva šlepera živaca”

... | 11. Februara 2019.
15:48
Kalesija Online

Kada biste nekoga u Kalesiji pitali zna li Ahmu Bajića, trebalo bi im vremena da razmisle, međutim kada biste pitali znaju li konobara Baju sigurno bi većina odmah znala o kome se radi.

Ahmo Bajić zvani Baja rođen je 1961.godine. Prva je generacija učenika srednje ugostiteljske škole u Kalesiji. Po završetku škole radio je u Kalesiji, a potom sa torbom na leđima krenuo tražiti posao. Našao ga je u Kragujevcu, međutim njegovim kolegama i njemu taj posao nije odgovarao te je krenuo dalje. Nova stanica bila je Rijeka, gdje je radio do početka rata. Od 1999.godine pa sve do danas radi u “Polu”. Bez obzira što ima 58 godina Baja kaže da mu nije teško raditi i da ga još uvijek za ovaj posao veže ljubav. Tokom duge karijere konobara susretao sa sa raznim situacijama.

“U sjećanju mi je ostala situacija sa jedne svadbe gdje je kum napravio imitaciju torte i insistirao da on nosi tortu kad je bilo vrijeme. Ja u početku nisam znao o čemu se radi. Nosio je tortu i ona je pala, svi su mislili da prava a u stvari bila je od stiropora. Na oduševljenje svih posebno mladenaca konobari su donijeli pravu tortu”- kaže naš sagovornik.

Baja dodaje da je tražio i raspitivao se da li je i jedan konobar doživio da sa 65 godina ode u penziju. Prema njegovim saznanjima svi su otišli ranije, a on je na dobrom putu da možda bude prvi.

Priču Ahme Bajića Baje pogledajte sutra u emisiji Sasvim (ne)obične priče koja je na programu NEON Televizije sa početkom u 19:00 sati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme