NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Aidin život u režiji sudbine: Majka borac i uspješna fitnes trenerica

... | 9. Novembra 2019.
12:05
Kalesija Online

Saznanje da ćete postati roditelj je najljepša vijest na svijetu. Od samog saznanja počinju i razmišljanja o bebi, spolu, prvim riječima, koracima, o ljubavi koju ćete mu pružiti, vašim zajedničkim trenucima, ali i da li će sve sa djetetom biti u redu. Kao i svaki roditelj želi samo da bude zdrava beba i sretna. Međutim, ponekada se sudbina poigra sa ljudima. Sudbina je za Kalesijku Aidu Avdić režirala malo drugačiji dolazak bebe i njenu budućnost. Ona je majka dvoje djece sa zdravstvenim problemima. Ona je heroina i pravi borac, poput lavice branila i odgajala svoju djecu. Podrška u svakom momentu , oslanac kada “puše bura” i kada je “mirno more”. U Kalesiji je takvu i poznaju, kao super mamu i ženu koja je na svojim leđima veliki teret ponijela. Njena borba traje od rođenja prvog djeteta, kćerke, tačnije 22 . godine.

“Nije lahko odgajati dvoje djece sa zdravstvenim problemima. Moraš dati cijelog sebe, da bi došao do cilja i da bi dijete održiš u zdravom stanju, kada kažem zdravom mislim na njegovo psiho-fizičko stanje, da mu pružiš mogućnost, da doživi sebe kao osobu koja zaslužuje da bude dio tog društva i osobu koja će sutra doprinositi tom društvu, pritom biti zadovoljno sobom. Mnogo sam ponosna na njih dvoje”, kazala je Aida.

Saznanje da sa djetetom nešto nije u redu za svakog roditelja je šok. Aida je to saznanje teško prihvatila i u tim trenucima preispitivanja, pomirila se sa sudbinom i odlučila da se bori.

“Dobiješ poriv da se boriš, da ne prihvataš to što su doktori rekli. Sin je imao osam operacija, izdržali smo. On je pravo hrabar. Sada je samostalan, pomaže mi, obavlja skoro sve poslove po kući, studira i od te djece dosta toga možemo naučiti pozitivnog i lijepog.”

Sina je rodila u 7 mjesecu trudnoće i tada su krenuli njegovi zdravstveni problemi. Primjetno je bilo njegovo zaostajanje u puzanju, pokretima. Kćerka je pri rođenju ocjenjena ocjenom 10. Njeni zdravstveni problemi počeli su u 15-toj godini. Tada se dešava i prekretnica u Aidinom životu. Prvo je željala poboljšati zdravsteno stanje kod svoje kćerke, tako što će joj korigovati ishranu, a kasnije je svoju karijeru ka tome uspjerila, zdravom načinu života i pomoći drugima da budu zadovoljni sobom.

“Ona se brzo umarala, nije mogla ništa da uradi. Kćerkino stanje se dosta popravilo kada smo promijelili režim ishrane. Došla je u potpuno drugu fazu, gdje razmišlja o budućnosti i o meni, jer sam cijeli život njima posvetila. Nagovarala me da uradim nešto za sebe”.

Te riječi su joj bile dovoljne da krene raditi i na sebi. Aida se posvetila fitnesu i postala licencirani fitnes trener. Svaki dan motivacija su joj djeca i njihova podrška. Uspjela je u najodogovornijem zadatku, a to je da njena djeca budu na pravom putu i veliki ljudi. Nagovaraju je čak i da napiše knjigu. Aida kao fitnes trener susreće se sa ženama i razlozima zbog kojih dolaze. Žene koje dođu sa sličnim problemima, koje su prošle tešku etapu u životu, nadstoji motivisati i potaknuti da se bore, budu sebi i porodici najpreče. Da odustajanje nije opcija i da sebe mogu izgraditi na svakom polju, porodičnom i profesionalnom.

Aidinu priču pogledajte u videu:

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Magazin, NEON TV - Video prilozi