NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Akcija SIPA-e u Zenici, na meti gradonačelnik Fuad Kasumović i saradnici

... | 1. Decembra 2021.
08:53
Kalesija Online

Na području Zenice od jutros se provodi akcija Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), čija je meta, između ostalih, i gradonačelnik Fuad Kasumović. Kako saznaje Klix.ba, uhapšeno je nekoliko osoba, ali Kasumović nije pronađen na adresi stanovanja niti je dostupan na telefon kao ni njegova saradnica.Akcija SIPA-e rezultat je višemjesečne istrage protiv Fuada Kasumovića i drugih koji su osumnjičeni za krivična djela koja se dovode u vezi s poslovanjem Zenicatransa.

U sklopu današnje akcije osim Fuada Kasumovića koji je trebao biti uhapšen kako nezvanično saznajemo, uhapšeno je još devet osoba.

Sredinom augusta SIPA je izvršila pretres u Gradskoj upravi Zenice odakle je izuzeta dokumentacija vezano za Zenicatrans – prevoz putnika d.d. u stečaju i Računovodstvo d.o.o. u Zenici, a Federalna uprava policije još početkom januara ove godine Kantonalnom tužilaštvu ZDK dostavila je izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Fuada Kasumovića i drugih i to zbog krivičnog djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, krivičnog djela zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju te krivičnog djela prijevara u privrednom poslovanju.

Oglasio se Kasumović:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nalazi se “pod pratnjom policije” u Zenici, što je sam potvrdio na Facebooku. Za svoje hapšenje optužio je SDA.”Ovog trenutka nalazim se u pratnji policijskih službenika koji samo ispunjavaju zadatke koje su pred njih postavili kriminalna SDA i kriminalni dijelovi Tužilaštva. Moje spektakularno i filmsko privođenje režirali su bolesni umovi, među kojima ima kvarnih političara, tužilaca i novinara na čije sam vas djelovanje u ovih pet godina bezbroj puta upozoravao”, napisao je Kasumović.

(RTVTK/KLIX)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika