NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Asocijacija žena Medžlisa IZ Kalesija: Održano druženje i radionica za djecu

... | 14. Januara 2020.
09:13
Kalesija Online

U nedjelju, 12. januara, održano druženje članica Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija i radionica za djecu.

Nakon što je završena kalendarska godina, analizirajući urađeno u protekloj godini, pripremaju se planovi rada za godinu koja je počela. Asocijacija žena Medžlisa IZ Kalesija i u 2020. godini će nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima. Tim povodom održano druženje je članica na kojem je predstavljen Plan rada u 2020. godini.

Pored redovnih aktivnosti, Asocijacija žena Medžlisa IZ Kalesija u 2020. godini planira realizaciju projekta Katedra fikha za žene, a početak ovog projekta planiran je početkom mejseca februara. Pored navedenog, u 2020. godini će se početi sa Školom hifza za starije (sura Jasin, zadnji džuz Kur'ana…), kao i Školom arapskog pisma za odrasle. Redovne godišnje aktivnosti (predavanja, radionice, izleti, iftari…) biće realizovane prema Planu rada.

U 2019. godini članice Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija aktivno su učestvovale u organizaciji mnogih manifestacija i svečanosti, koje su organizovane od strane Medžlisa Islamske zajednice Kalesija. Jedan od primarnih ciljeva u protekloj godini bio je rad sa mladima, odnosno mektebskom i školskom djecom, pa su tako organizovane manifestacije, akademije, svečanosti za najmlađe, a članice Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija aktivno su učestvovale u organizaciji i realizaciji aktivnosti i projekata (mektebska akademija, posjeta školama, podjela halve i poklona djeci prilikom akademija…).
Nakon druženja i radno-konsultivnog sastanka održana je i radionica za djecu, uzrasta do 12 godina, koju je vodila studentica razredne nastave. Cilj radionice bio je da djeca, kroz igru i zabavu, uče o vrijednostima prijateljstva i druženja.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme