NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Automobilski gigant ‘ukrao’ prvog strijelca Prve lige FBiH

... | 13. Jula 2018.
14:37
Kalesija Online

Proteklu sezonu u Prvoj ligi FBiH obilježio je sjajni napadač Bratstva Jasmin Mujkić.

Mujkić je postigao 21 pogodak, čak šest više od Dženana Haračića (NK Metalleghe BSI) i Mirnesa Salihovića koji su na kraju podijelili drugo mjesto na listi strijelaca.

I pored sjajnih partija odlučio je napustiti Bratstvo, te Bosnu i Hercegovinu. Svjestan da se od nogometa u našoj zemlji ne može živjeti otišao je u Njemačku te odmah dobio posao. Rekretivno, onako usput poslije posla će igrati nogomet, a novac zarađivati u automobilskom gigantu Toyoti.

“Potpisao sam ugovor na godinu dana sa SF Bachem – Rimlingen, klubom koji igra u nižem rangu takmičenja. Liga nije profesionalna, a oni su mi odmah i završili posao. Počinjem od 01.09. zvanično raditi u Toyotinom salonu automobila. Tako sam nešto i ciljao ovdje, jer mi je 30-ta godina i moramo razmišljati o budućnosti. Neće uvijek biti fudbala”, priča Mujkić, skromni momak čiji slučaj vjerovatno najbolje opisuje drugi rang bh. nogometa.

Imao je ponuda nakon sezone iz snova. Ipak, izabrao je ranije Njemačku i odluku nije htio mijenjati.

“Imao sam ponudu jednog menadžera koji žvi u Holandiji, a naš je čovjek, iz Lukavca. Htio je da me vodi u Grčku, međutim odbio sam jer želim ovdje da budem sa svojom porodicom zbog koje sam i došao u Njemačku, te želim ovdje da nastavim svoj život. Za mjesec dana sam riješio stvari što neko ne može da riješi godinama. To vam valjda dovoljno govori”, dodao je nekadašnji član Slavena, Bratstva i Slobode u razgovoru za SportSport.ba.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport