NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Benjamin nikada nije čuo mamine riječi: Teška životna priča porodice Musić koja treba našu pomoć

... | 17. Novembra 2018.
13:36
Kalesija Online

Nakon saznanja da u njenoj utrobi raste novi život, svaka žena je presretna i misli da veće sreće nema. Ta sreća je veća kad ugleda lice malenog bića nakon što ga je 9 mjeseci  čuvala ispod srca. Zadovoljstvo i ponos su na najvećem nivou. Ono što je porodici Musić iz Gnojnice zakomplikovalo sreću nakon rođenja sina Benjamina jeste bolest. Bolest je samo zakomplikovala sreću nikako je umanjila kažu roditelji. Spriječila ih je da uživaju u njegovim prvim koracima, prvim riječima, prvim ljubavima pa i prvim nestašlucima. Roditelji dvadesetjednogodišnjeg Benjamina svu snagu usmjeravaju na njegovo liječenje i umanjenje bolova koje ima. Po rođenju dijagnosticirano mu je nekoliko bolesti. Benjamin ne čuje, ne priča, ne može sam jesti kao i ni hodati, koristi pempas, ima epilepsiju. Za njegovo liječenje kao i dnevne potrebe potrebno je mnogo novca. Benjina mama jedina je u porodici koja radi jer otac Senad također ima epilepsiju. Trudi se otići na dnevnici zaraditi novac, ali kada se premori napadi su teži i učestaliji. Do sada su se borili sami obezbijediti novac, međutim sada im je potrebna pomoć dobrih ljudi.

” Ja imam i kćerku koja je udata i svim srcem kao i svaki roditelj želio bih da mogu dočekati da oženim svog sina. Teško je gledati bolesno dijete. Benjamin je i agresivan, s njim uvijek mora biti neko. Iako prima redovne terapije, ti agresivni napadi su česti. Kada radim djed i nena su s njim, teško je jednom da ga zadrži kad je agresivan. Moja velika želja je da uradi operaciju kako bi mogao čuti. Operacija iznosi 140 000 KM. Kada bi sve prodao ja ne mogu obezbijediti taj novac. Mnogo bi lakše bilo kada bi moj sin mogao čuti”- priča nam Senad “lomeći” ruke jer kaže da mu je teško bilo odlučiti se tražiti pomoć posebno kada zna kakva je finasijska situacija u našoj zemlji i da mnogima treba pomoć.

Senad je bio na braniku domovine, bio je i u logoru te kaže da je od stresa dobio epilepsiju. Dok smo razgovarali, Senadova majka kroz suze govori da bi najsretnija bila kada bi dobio terapiju koja će doprinijeti da što manje ima napada.

Porodicu Musić život nije mazio. Na sve načine bore se kako bi olakšali prvenstveno svom sinu, da bi mu umanjili bolove i muke. Teško je živjeti sa činjenicom da vaš sin ne može igrati fudbal, da vas nikada nije zvao babo ili mama i da nikada nije čuo vaše izjave ljubavi, vaša tepanja iz srca i vaš iskreni osmijeh zbog njegovog postojanja. Senad i njegova supruga hrabro se nose sa životnim preprekama i trude se svom sinu pružiti dostojanstven život i zbog toga imaju veliku želju da Benjamin čuje mamu kako mu pjeva i kaže da ga voli najviše na svijetu.

Svi koji žele pomoći porodicu Musić mogu pronaći u naselju Gnojnica ili kontaktirati Senada Musića na broj 061 944 344 ili 035 575 806.

 

 

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika