NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Beograd: Policija zaustavila šetnju protiv Parade ponosa

... | 16. Septembra 2018.
13:18
Kalesija Online

Oni su zaustavljeni u blizini raskrsnice Bulevara kralja Aleksandra i Ulice kneza Miloša.

Kako javlja izvještač Tanjuga, pripadnici policije zaustavili su oko dvadesetak učesnika protestne šetnje u blizini raskrsnice Bulevara i Ulice kneza Miloša i zabranili im dalji prolaz.

Izvještač Tanjuga navodi da za sada nema incidenata i da učesnici protestne šetnje stoje naspram policije, koja im onemogućava dalji prolaz, te da pevaju crkvene pesme.

Protivnici Parade ponosa koji poštuju, kako kažu, tradicionalnu, prirodnu porodicu i hrišcansko shvatanje braka, uputili su se nakon liturgije u crkvi Svetog Marka u najavljenu protestnu šetnju Bulevarom kralja Aleksandra.

Kako je za Tanjug rekao je jedan od učesnika protestne šetnje, Jordan Milovanović, kada su krenuli u šetnju u blizini nije bilo pripadnika policije, ali su se, kako tvrdi, kasnije pojavili i navodno uhapsili neke učesnike.

Milovanović je kazao da godinama unazad na isti način pokazuju protest protiv Parade ponosa, koja će se danas održati u Beogradu.

”Hoćemo da pokažemo stav da smo protiv sazblažnjavanja naroda ovom ‘paradom srama’, da smo protiv toga da se promovise homoseksualizam kao nešto normalno. To može da se toleriše, ali ne i da se promoviše i zato smo izašli da pokažemo da nismo saglasni sa tim”, naveo je Milovanović.

”Mi ćemo ostati ovde i pokazati svoj stav mirnim i pravoslavno hrišćanskim putem”, kazao je Milovanović, piše b92

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika