NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Bh. student u Turskoj Selmir Mašetović će biti pušten da se brani sa slobode

... | 12. Juna 2018.
19:10
Kalesija Online
Naglasio je da optužbe protiv Selmira Mašetovića nisu nimalo bezazlene.

“On se tereti da je bio član organizacije Fethullaha Gulena (FETO) koja se u Turskoj smatrala odgovornom za pokušaj vojnog udara prije dvije godine. Mašetović je dvije godine bio i stipendista Fondacije koja je u Turskoj označena kao dio međunarodne mreže Fethullaha Gulena”, kazao je ambasador Sadović.

Pojasnio je da je osim tvrdnji tužioca da je Mašetović koristio mobilni telefon na kojem je bila instalirana aplikacija byLock koju su pripadnici FETO organizacije koristili za međusobnu komunikaciju, predmet istrage i navodi da je Mašetović bio u vezi sa ljudima koji su već procesuirani kao članovi FETO terorističke organizacije.

“Nije bilo riječi o krađi identiteta kako smo na početku mislili, tužilac je raspolagao materijalnim dokazima da je Mašetović bio uključen u antivladine proteste 2014. godine”, istakao je Sadović.

Danas je Mašetović više od pet sati razgovarao s tužiocem i advokaticom i iznosio materijalne dokaze iz kojih će se na kraju zaključiti da li će biti podignuta optužnica ili će ipak biti riječ o zloupotrebi studenta. Očekuje se da Mašetović bude pušten večeras u 19:00 sati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika