NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Biciklizmom u osvajanje Bosne i Hercegovine: Grupa “Maratonci” uz druženje pređe preko 180 kilometara

... | 1. Jula 2020.
12:13
Kalesija Online

Grupa biciklista sa područja Kalesije, Tojšića, Živinica i Tuzle zajedničkim snagama osvajaju razne terene a sve to pomoću svojih vjernih prijatelja dvotočkaša. Ova grupa je na početku imala četiri člana, da bi nakon tri godine brojala više od 20 članova, koji svako slobodno vrijeme koriste kako bi sa biciklima i u društvu ljubitelja ovog sporta osvajali razne terene širom Bosne i Hercegovine.

-“Najstariji član ima 70 godina a najmlađi 16. Sastajemo se na mjestima gdje odredimo. Ja kao predsjednik pazim na grupu, uvijek imam pištaljku kod sebe i vodim računa o bezbjednosti biciklista u saobraćaju”- kazao je Zijad Herić osnivač grupe “Maratonci”.

On osim toga ističe da niko ne smije voziti bez zaštitne opreme, a to su kaciga, rukavice i propisni dresovi za bicikliste. Za svaku pohvalu je i činjenica da su zajedno prelazili i relacije preko 180 kilometara.

-“Vozimo širom Bosne i Hercegovine, ima nas iz Kalesije, Tojšića, Živinica i Tuzle a uz lijepo druženje i lijepu vožnju provodimo slobodno vrijeme po našoj Bosni i uz prelijepu prirodu naše domovine”, kazao je Herić za NTV.

Biciklizam na području općine Kalesija je sport s kojim se sve veći broj Kalesijaca u prethodnom periodu počeo baviti, a što osim lijepog druženja uzrokuje i poboljšanje zdravlja naših građana.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport