NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Biciklom na posao: Kalesijci obilježili Međunarodni dan zimskog bicikliranja

... | 14. Februara 2020.
14:39
Kalesija Online

Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao obilježava se i ove godine i to danas, 14. februara, na Valentinovo. Tmurno i kišovito vrijeme nije spriječilo mnoge ljubitelje biciklizma da na posao krenu biciklom.
Jedan od tih osoba je i član BK Kalesija Mahir Huremović, koji kaže da ga je prije svega velika ljubav prema ovom sportu, ali i zdraviji način prijevoza motivirao da ovaj put ipak ne upali automobil, već na posao krene biciklom. Ističe i da ovo nije prvi put da na posao ide omiljenim prevoznim sredstvom.

Za članove Biciklističkog kluba Kalesija danas je značajan datum. Imali su aktivnosti tokom zimskog perioda. Lijepo februarsko vrijeme iskoristili su da što više kilometara pređu na biciklu.

“Članovi BK Kalesija su u zimskom periodu pored redovnih mjesečnih sastanaka, pisanja prijedloga projekata, iskoristili lijepo vrijeme u februaru i vozili bicikla prethodna dva vikenda po već ustaljenim rutama (Kalesija- Gojčin-Repuh-Tupković-Rainci Donji- Kalesija) kao i Kalesija Jelovo Brdo- Osmaci-Šeher-Kalesija Gornja-Kalesija. Pozivam sve koji su zainteresovani za biciklizam da se pridruže BK Kalesija, a sve info o klubu, rutama koje mogu voziti, prednostima biciklizma, mogu naći na web stranici www.bkk.ba ili fb stranici Biciklistički klub Kalesija”, kazao je Mahir Huremović, član kluba.

“Međunarodni dan zimskog bicikliranja se obilježava drugog petka u februaru mjesecu, a cilj je sa se zimskim službama skrene pažnja na bicikliste i činjenicu da se biciklom ide na posao/školu. Zbog te činjenice biciklističke staze i trotoari treba redovno čistiti, a ne koristiti za odlaganje snijega”, dodao je Huremović, naglasivši da članovi kluba planiraju za vikend biciklom obići nekoliko lokacija.


Spomenuta inicijativa pokrenuta je prije nekoliko godina u Kanadi s ciljem stvaranja zdravih životnih navika, a sve je počelo kao prijateljsko natjecanje među gradovima i zemljama.

Ako i ne vozite biciklo cijelu zimu, barem 14.2. sjednite na bicikl na putu do posla ili škole i pokažite sebi i drugima da se ipak može, poručili su iz BK Kalesija.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport