NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

BKC: Čitaocima predstavljena zbirka poezije Melise Brkić

... | 16. Avgusta 2019.
07:34
Kalesija Online

U Kalesiji, u velikoj sali JU BKC “Alija Izetbegović”, održana je promocija knjige “Ono što je od nas ostalo” autorice Melise Brkić.  „Ono što je ostalo od nas“ je zbirka pjesma i prva je knjiga mlade autorice Melise Brkić. Kako je i sama autorica kazala, sve pjesme pisala je iz duše i srca i knjiga zapravo predstavlja epilog jedne prerano završene ljubavne priče.

O knjizi su govorili još i mr. Marija Mišić, direktor izdavačke kuće „Das wort“ Slavonski Brod, koja je i objavila ovu zbirku, i Ilija Matić, urednik izdavačke kuće „Das wort“.

Ilija Matić je rekao da je velika stvar za Melisu Brkić to što je njena knjiga objavljena u susjednoj državi, koja je i članica Evropske unije.

 To se ne bi dogodilo da mi nismo prepoznali kvalitet u njenom rukopisu. Nadam se da će Melisa objaviti i svoju drugu i treću knjigu, da će nastaviti sa svojim književnim radom, kazao je urednik Ilija Matić.

Recenziju pjesnikinje Fikrete Jašić pročitala je Merisa Zukanović. Moderator promocije bila je mlada pjesnikinja Selma Mehanović.

Prisutnima se obratio i Fahrudin Sinanović, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, koji je čestitao Melisi na njenom književnom prvijencu.

Melisa je ovom knjigom sebi za života podigla spomenik. Zahvaljujem se izdavačkoj kući „Das wort“ koja je prepoznala pjesnički talenat Melise Brkić. Meni je drago i što je udruženje mladih „Trik“ prihvatilo da bude suorganizatopr ove promocije. Naša ustanova nastoji da priži šansu mladima, pa smo radi toga dali priliki udruženju „Trik“ da programom, koji su sami kreirali, otvore ovogodišnju manifestaciju „Kalesijsko ljeto 2019“, kazao je između ostalog Fahrudin Sinanović.

Stihove iz zbirke „Ono što je ostalo od nas“ čitali su Muhamed Hadžić, Amila Alikadić, Omer Tubić i Melisa Osmanović. U muzičkom djelu programa nastupili su Sead Đedović, gitara, i Adna Bećirović, vokal.
Melisa Brkić je iz Donjih Rainaca kod Kalesije. Ima 21 godinu i studentica je Medicinskog fakulteta u Tuzli. Organizatori promocije su bili JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, Udruženje mladih “Trik” Kalesija i izdavačka kuća DAS WORT iz Slavonskog Broda.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme