NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

BKC: Dramski studio “Ankata” iz Kalesije afirmira pozorišnu umjetnost kod djece i mladih

... | 16. Maja 2018.
08:46
Kalesija Online
Projekt dramskog studija za djecu u Kalesiji podržali su Općina Kalesija i JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija. Projekt za cilj ima promociju i afirmaciju pozorišne umjetnosti kod djece i mladih, a ove godine ciljna grupa su kalesijski osnovnoškolci. Nakon prijema polaznika koji je održan u martu ove godine, u dramski studio u Kalesiji upisalo se 26 mališana.
Tokom dva mjeseca rada, polaznici dramskog studija su istraživali govor kroz basne i poeziju za djecu. Kao rezultat istraživanja u pripremi je dječija radioemisija, a plan je da se emisija emituje na lokalnoj radio stanici u Kalesiji.Polaznici dramskog studija su u subotu, 12. maja, u improvizovanom muzičkom studiju u prostorijama BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija snimili su audiomaterijal koji će biti oblikovan u 26 epizoda dječije radio emisije. Svaka epizoda će sadržati basnu, pjesmice za djecu kao i kategoriju “Učimo o pozorištu”.
Ono što ovakav koncept čini posebnim jeste činjenica da se može posmatrati kao vršnjačka edukacija jer djeca kroz radijski prostor podučavaju djecu slušatelje o pozorištu, pravilnom govoru, te kroz pouke i teme basni i pjesmica skreću pažnju na važnost lijepog ponašanja.
Materijal trenutno prolazi kroz proces postprodukcije, a termini i frekvencija emitovanja dječije radio emisije Dramskog studija “Ankata” bit će blagovremeno objavljeni.
(klix.ba)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme