NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

BKC i Turistička zajednica raspisuje konkurs za najbolju autorsku fotografiju pod nazivom „Moja Kalesija“

... | 12. Maja 2020.
11:33
Kalesija Online

Ako imate fotoaparat ili mobitel, a uz to volite fotografiju, volite fotografisati sve oko sebe, evo dobre prilike za vas.

JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i Turistička zajednica općine Kalesija, povodom nastupajućeg Dana općine, raspisuju Konkursu za najbolju fotografiju od nazivom „Moja Kalesija“.

Na fotografiji moraju biti kalesijski motivi (pejzaž/prirodne ljepote, pojedinačna građevina, naselja, ljudi…), koji svjedoče o ljepoti kalesijske općine.

Učešćem na ovom konkursu podstičete i promovišete općinu Kalesiju, njene prirodne ljepote, ambijent, ali i svoj fotografski talenat.

Uvjeti konkursa su:
1. Fotografije ne smiju biti ranije objavljene.
2. Fotografije slati u JPG formatu na bkc.kalesija@bih.net.ba, rezolucije 300 dpi, minimalno 1800×2700 pixela, sa naznačenim vremenom nastanka fotografije i nazivom fotografije.
3. Uz fotografije u e-mailu potrebno je dostaviti i lične podatke (ime i prezime autora fotografije, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona, kratak opis fotografije sa lokacijom gdje je načinjena), kao i kratku izjavu da se radi o autorskom djelu.
4. Rok za dostavljanje fotografija je 21. 05. 2020. godine.
5. Na fotografiji ne smije biti nikakav žig ili oznaka.
6. Svaki učesnik može dostaviti i više fotografija (maksimalno 5 fotografije). 7. Organizator zadržava pravo da bez naknade može objavljivati odabrane fotografija u svrhu postavljanja izložbe, publikovanja rezultata natječaja i za druge potrebe.

Žiri će odabrati tri fotografije te izvršiti selekciju fotografija koje će biti postavljene na izložbi po okončanju natječaja i objavljivanja rezultata istog. Sve pristigle fotografije će bez selektiranja biti objavljene na Facebook stranici BKC-a i Turističke zajednice.

Napomena: Slanjem fotografija za učešće na konkursu učesnik garantuje da se radi o autorskom djelu. Ukoliko treća strana bude potraživala potražnju na fotografiju učesnik konkursa koji je dostavio fotografiju preuzima odgovornost.

Kontakt osoba: Alija Džafić i Mehmed Đedović e-mail: bkc.kalesija@bih.net.ba tel: 35/631-881

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme