NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

BKC Kalesija: U petak počinje III Festival dječijeg teatra

... | 21. Juna 2022.
13:25
Kalesija Online

Nakon pauze prouzrokovane epidemijom COVID-19 Udruženje Art centar Ankata u partnerstvu sa JU BKC „Alija Izetbegović“ najavljuju III Festival dječijeg teatra u Kalesiji.

III FDT u Kalesiji, koji već poprima svoj tradicijski karakter, započet će premijerom pozorišne predstave „Zeleni putnik“ koja je zakazana za petak 24.06.2022. sa početkom od 18:30h na sceni JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija. Pozorišna predstava „Zeleni putnik“ kroz svoj bajkoviti svijet problematizira odnos društva prema različitosti, te sugerira na važnost upornosti u borbi za razumijevanje, poštivanje i prihvatanje raznolikosti kao bogatstva i prednosti. Predstava je nastala kao rezultat višemjesečnog rada sa polaznicima Dramskog studija u Kalesiji, proces rada sa polaznicima vodili su akademski glumci Sadika Avdić i Nermin Hodžić. U predstavi igraju: Armina Spahić, Amar Smajlović, Zerina Mujanović, Asja Sinanović, Jasmin Noćić, Sara Sinanović, Hajrija Alajbegović, Asim Mehmedović, Elma Mihriman Suljkanović, Džejla Bukvić i Ibrahim Tubić.

Subota 25.06.2022. godine rezervisana je za festivalski dan III FDT-a. Art centar Ankata i BKC Kalesija ugostit će polaznike Dramskog studija „Aplauz“ Gradskog pozorišta iz Živinica. Festivalski dan će biti ispunjen druženjem, gledanjem pozorišnih predstava i radionicama za polaznike dramskih studija.

„Kalesijska publika, prvenstveno djeca osnovnoškolskog uzrasta, će u subotu od 12 sati na sceni BKC-a Kalesija imati priliku da pogleda pozorišne predstave naših gostiju „Mali princ“ i „Izviđači Vidrinog jezera“, dok će od 13h ponovo imati priliku da pogledaju „Zeleni putnik“. Pozivamo roditelje da dovedu svoju djecu u BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija na druženje polaznicima dramskih studija i gledanje pozorišnih predstava, ” poručio je Ermin Avdić, predsjednik Art centra Ankata.

„Sretni smo što smo u mogućnosti da nastavimo saradnju sa Udruženjem Art centar Ankata i na takav način pružimo priliku da naša djeca kvalitetno provode slobodno vrijeme, uče i razvijaju se kroz pozorišnu umjetnost. Pozivam naše sugrađane da u petak 24.06.2022. u 18:30h, zajedno sa svojom djecom, uveličaju premijeru pozorišne predstave „Zeleni putnik“, rekao je Alija Džafić, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.

Najavljene aktivnosti realizuju se u sklopu projekta „Pozorišna i festivalska tradicija u Kalesiji“ kojeg implementira Udruženje ART CENTAR „Ankata“ Čelić u partnerstvu sa JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, a koji je finansiran od strane Fondacije tuzlanske zajednice.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme