NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

BKC: Promocija knjige “Ono što je ostalo od nas” Melise Brkić

... | 13. Avgusta 2019.
09:05
Kalesija Online

U BKC “Alija Izetbegović” Kalesija sutra (14.8.2019.godine) bit ce upriličena promocija knjige “Ono što je od nas ostalo” autorice Melise Brkić.

Knjiga    Ono što je ostalo od nas“ zapravo predstavlja epilog jedne prerano završene ljubavne priče, sastoji se od šezdeset pjesama podijeljenih na dva dijela.Pjesme su bez naslova. Sama tema ove zbirke jeste ljubav, gdje je ljubav predstavljena kao snažna, bezvremenska, univerzalna, emocija ali sa aspekta  osjećanja gubitka ljubavi, ljubavi koja boli, i ljubavi koja se transformiše.U knjizi se još jednom možemo uvjeriti  da svaka bol ima svoj  lijek, a lijek za ljubav je oprost. Knjiga je objavljena 2019. Godine od strane Naklade  DAS WORT, Slavonski Brod, u Hrvatskoj.

Melisa Brkić rođena je 10. Jula 1998.godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina.

Nakon završetka osnovne škole, upisuje  Srednju medicinsku školu u Tuzli, odsjek medicinska sestra-tehničar koju uspješno završava 2017.godine.Trenutno je student Medicinskog fakulteta na Univerzitetu  u Tuzli, odsjek opći studij.Ljubav prema pisanju pojavila se još u osnovnoj školi,kada je pored učešća u novinarskoj  i dramskoj sekciji, Melisa počela pisati svoje prve literarne radove i odazivati se na razne književne konkurse, te osvajati nagrade.Ozbiljniji književni koraci počinju na fakultetu, kada je odlučila objaviti svoju prvu knjigu.

Promocija će biti upriličena u 19:00 sati. Osim autorice o knjizi će govoriti Fikreta Jašić, Marija Mišić.

Organizatori su BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, Udruženje mladih “Trik” Kalesija i DAS WORT, Slavonski Bro

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme