NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

BKC: U petak okrugli sto o gradskoj sportskoj dvorani

... | 12. Januara 2021.
10:18
Kalesija Online

U petak, 15. januara, u 18,00 sati, u Kalesiji će se održati okrugli sto o temi „Perpsektive razvoja kalesijskog sporta sa posebnim osvrtom za završetak gradnje sportske dvorane“. Organizatori okruglog stola su JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i Sportskli savez općine Kalesija.

Očekuje se da u radu ovog skupa učestvuje: načelnik Sead Džafić, Senad Softić, guverner Centralne banke BiH, Edin Ramić, ministar u Vladi Federacije BiH, Hasiba Kurtić i Dževad Hadžić, poslanici u Skupštini TK, Enver Jukanović, poslanik u Federalnom parlamentu, Sead Softić, projektant dvorane, predstavnicima kalesijskih stranka u Općinskom vijeću Kalesija, predstavnici Sportskog saveza, predstavnici kalesijskih klubova dvoranskih sportova i predstavnici medija.

Cilj okruglog stola jeste utvrđivanje općeg interesa za hitan završetak radova na gradskoj sportskoj dvorani i iznalaženje načina obezbjeđivanja sredstava za finalne radove.

– Kalesijskim klubovima, sportistima  i rekreativcima je prijeko potrebna dvorana. Proteklih godina imali smo izvanredne sportske uspjehe u dvoranskim sportovima, osvajali titule državnog prvaka, a sada nemamo uslove za takmičenje, kazao je Besim Mešić, predsjednik Sportskog saveza Kalesija.

Fahrudin Sinanović, direktor BKC, očekuje da svi Kalesijci, počev od načelnika, vijećnika i Kalesijaca koji se nalaze na funkcijama u Tuzli i Sarajevu, do predstavnika medija daju svoj doprinos  kako bismo konačno imali svoju sportsku dvoranu.

– Moramo obezbijediti sredstva i sa viših nivoa vlasti. Kad se, ako Bog da, dvorana završi, ne smije biti problem izdvajanje sredstava za njeno funkcionisanje, kako bi naša mladost imala gdje da trenira i da se takmiči. Uostalom, to je ulaganje u zdravlje građana. Samo 1 (jedan) posto sredstava iz budžeta Općine je dovoljno da se izdvoji kako bi dvorana mogla normalno da funkcionira, kaže Fahrudin Sinanović.

S obzirom da je dobar dio radova u unutrašnjosti dvorane urađen (postavljen parket, koševi, semafori, dio sjedalica na tribinama…), što se vidi i na fotografijama, vjerujemo da će dvorana uskoro biti u funkciji.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme