NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

BKC: U subotu počinje sa radom Škola slikanja

... | 25. Januara 2021.
14:27
Kalesija Online

Javna ustanova Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija obavještava javnost i polaznike Škole slikanja koji su se prijavili na Javni poziv objavljen 08. 12. 2020. godine, da će se u subotu (30. 01. 2021. godine) u 12:00 sati u Galeriji BKC-a održati sastanak sa polaznicima Škole slikanja, što će predstavljati zvaničan početak rada Škole.

Na Javni poziv se prijavilo 38 učesnika. Škola slikanja je projekat koji uz stručno vodstvo dokazanih umjetnika ima za cilj približiti likovnu umjetnost u pozitivnoj atmosferi kreativnih ljudi, očuvati i nadograditi postojeće, te pokrenuti nove kulturne sadržaje.

Projekat će se realizirati kroz tri cjeline: Škola slikanja za djecu, Škola slikanja za odrasle i Zajednička izložba. Učesnici će se okupljati u Galeriji BKC-a i na otvorenom, platou ispred BKC-a. Sa polaznicima Škole slikanja će raditi istaknuti kalesijski umjetnik Adil Mešanović, diplomirani pedagog-psiholog i nastavnik predškolskog odgoja.

Projekat Škola slikanja sa izložbom finansijski je podržala Fondacija tuzlanske zajednice kroz Fond „Volim svoj grad“ u konkurenciji 57 aplikacija za sufinansiranje projekata udruženja i neformalnih grupa sa područja Tuzlanskog kantona pristiglih na Javni poziv za podršku građanskim projektima i inicijativama.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave