NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

BKC: Upriličena promocija romana “Proljeće njihove jeseni”, autorice Kadife Tahirović

... | 17. Oktobra 2020.
19:33
Kalesija Online

Spisateljica Kadifa Tahirović rado je viđen gost u Kalesiji, a povod njenog dolaska u našu Općinu jeste promocija njenog novog romana “Proljeće njihove jeseni”. Kao što smo i navikli od Kadife publiku uvijek iznenadi nečim novim, pa je tako bilo i ovaj put. Promocija knjige započela je izvedbom pjesme “Tempera”, koju je odsvirao i otpjevao akademski glumac Nermin Hodžić. Tahirović je sa nama podijelila da je jako zadovoljna promocijom i posjetom Kalesijaca, a posebno joj je bilo drago što su je podržali kalesijski književnici.

“Radim to što volim i mene usrećuju sitnice. Ja sam prezadovoljna, s obrzirom da se nalazimo u ovoj situaciju i vanrdnim mjerama kako da čovjek ne bude zadovoljan i sa ovolikim brojem posjetilaca. Volim doći u Kalesiju i imam puno prijatelja”, kazala je Tahirović.

Iako nije planirala štampati knjigu u vrijeme pandemije, ali na nagovor prijatelja knjiga je izašla iz štampe u junu mjesecu i ubrzo našla svoj put do čitalaca.

“Moja izdanja su četvrerocifrenog karaktera gdje nakon četiri mjeseca knjiga je jako uspjela i jako sam ponosna”, dodaje Tahirović.

Osim autorice o knjizi su govorili  i  prof. dr. Sead Selimović i Salih Strašević, književnik. Odlomke iz knjige je čitala Ivona Grgić, blogerica i književnica.

Nakon pet uspješnih i posjećenih promocija romana, Tahirović će knigu predstaviti i u Goraždu. Kako je osoba koja voli pisanu riječ i voli da piše, Tahirović kaže da na nešto novo čemo malo pričekati. Promocija knjige “Proljeće njihove jeseni” upriličena je u okviru kulturne manifestacije “Ikre 2020”.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme