NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Blizu smo odluke o Premijer ligi: Sutra sjednica Takmičarske komisije NS BiH

... | 31. Maja 2020.
14:02
Kalesija Online

Odluka o načinu na koji će biti završeno takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine još uvijek nije donesena, a mogla biti biti poznata sutra nakon što je zakazana sjednica Takmičarske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pripremit će odluku o ishodu prvenstva u ovoj sezoni Premijer lige BiH. Nakon toga odluku će poslati Izvršnom odboru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a ovo tijelo donijet će konačnu odluku.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a još jednom su u petak ponovili kako se do 1. jula neće razmatrati odluka o neodigravanju nogometnih utakmica na teritoriji ovog entiteta. Članovi Takmičarske komisije dokumentaciju će pogledati sutra, a u saradnji s pravnicima NS BiH napravit će prijedlog o završetku sezone i poslati ga prema Izvršnom odboru krovne kuće bh. nogometa.

“Moramo vidjeti materijale koji su poslani. Dobit ćemo ih na licu mjesta. Pozvali smo u pomoć i ostale pravnike. Bit će to prošireni sastanak. Što se tiče takmičarskog dijela, uslova za takmičenja nema, čim nismo dobili odobrenje entitetske vlasti. Mi prema UEFA-i moramo poslati što traže od nas. Moramo prijaviti učesnike evropskih takmičenja, a ostale stvari možemo rješavati. Propozcije se ne mogu mijenjati, a jedini je Izvršni odbor taj koji može napraviti neki presedan. Ima jedna površna informacija u javnosti. Licenciranje nije vezano za rezultat. Borac nije dobio licencu u sezoni 2017/2018. i ispao je iz lige”, rekao je za Klix.ba predsjednik Takmičarske komisije NS BiH – Milorad Lale.

Sjednica Takmičarske komisije bit će održana sutra u 13:00 sati. Termin i datum održavanja sjednice Izvršnog odbora NS BiH još uvijek nije poznat.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Sport