NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Bosanski fotograf vjenčanja među 50 najboljih na svijetu

... | 18. Decembra 2019.
20:46
Kalesija Online

Midhat Mulabdić, sarajevski fotograf koji trenutno živi i radi u Hrvatskoj stoji iza brenda Benedetto Lee, te i dalje vrijedno dobija priznanja i nagrade iz svijeta fotografije vjenčanja. Nakon prošlogodišnje Best of Wedding photography 2018 izbora svjetske fotografske zajednice Lookslikefilm, te ovogodišnje nominacije za Top 30 Rising stars newyorškog magazina Rangefinder, danas je ponovno stigla vijest iz Sjedinjenih Američkih Država.


Svake godine, već 11 godina zaredom, Junebug Weddings odabire top 50 vjenčanih fotografija iz cijelog svijeta, a ove godine među 50 najboljih izabrali su i fotografiju našeg fotografa Midhata Mulabdića. “Hiljade fotografija vjenčanja se snimaju svake godine širom svijeta, a na ovom takmičenju bude preko 10.000 prijava. Ući u finalnih 50 nije nimalo lako. Poslao sam nekoliko radova i iskren da budem, pored potajnog nadanja, nisam očekivao da ću doći do finalne selekcije. Većina fotografa pošalje dobre radove, ali samo nekolicina njih uspije proći nekoliko krugova glasanja. Za finalnu selekciju traže se jedinstvene fotografije koje bude emociju, koje se pamte i koje vas tjeraju da se na neko vrijeme zaustavite”, riječi su Mulabdića.

“Moja fotografija “Every girl’s dream” je nastala na vjenčanju u Švicarskoj. Uvijek se trudim prikazati “standardne” stvari i događanja vjenčanja na drugačiji način, posebno kada se radi o cipelama ili sličnim detaljima kojima nedostaje ljudski faktor da bi dobile veći značaj. S obzirom da su cipele bile poznatog dizajnera Louboutin, mlada je željela da ih obavezno ufotkam. Kako sam otac dvije kćeri, njihova fascinacija općenito cipelama i time da jednog dana budu u vjenčanici me inspirisala da uradim ovakvu fotku. Nedugo nakon nastanka ove fotografije sam fotografirao mladu na istom mjestu. Super je kada stavite te fotografije jednu pored druge u album, to dodatno ispriča priču”, istakao je Mulabdić.

(Tuzlanski.ba)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Magazin