NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Bosna i Hercegovina ima najbolji turistički film na svijetu

... | 23. Oktobra 2022.
12:56
Kalesija Online

Autor videa na temu “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija u svijetu“ Robert Dacešin obavijestio je svoje pratitelje da je  osvojio prvo mjesto od strane Međunarodnog komiteta turističkog filma (CIFFT) i da je javnim glasanjem proglašen za najbolji turistički video na svijetu. Dacešin je na svom Facebook profilu saopštio sjajne vijesti.

“Ne samo to! Video je dobio 56.914 glasova iz 74 zemlje, što je najviše u istoriji ovog takmičenja. Ispod se nalazi video koji sam danas snimio o tome šta je sve prethodilo snimanju ovog filma o čemu ranije nisam pričao i šta se sve dešavalo u ovom periodu, a vama svima hvala od srca što ste me podržali. Nemam riječi zaista“, naveo je Dacešin i dodao: “Možda u tenisu nisam bio tako dobar da odem na Olimpijadu, ali kada je turizam u pitanju, ovo je Olimpijada te vrste, a Bosna i Hercegovina se sada nalazi na najvišem postolju“, poručio je Dacešin.

Zvanična dodjela nagrada biće održana 24. novembra u španskoj Valensiji, a Dacešin je najavio da će na ceremoniji predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

tuzlanski.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin