NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Bosna slavila protiv Austrije: Dva Kalesijca u početnom sastavu

... | 12. Septembra 2018.
08:21
Kalesija Online

Navijači su sinoć na tribinama na Bilinom Polju itekako imali razlog za slavlje, Austrija je pala rezultatom 1:0. Vatreni navijaci stizali su iz svih gradova BiH, a i ovaj put najveća atrakcija bila je navijačka zastava koju su ponosno “razvukli” navijači iz Živinica.

Prkosno i ponosno u rukama navijača zavijorila se zastava duzine 20×10 metara. Zmajevi su imali ogromnu podršku sa tribina, a navijači nisu štedjeli glasne žice, ovacije, uzvicima podrške bodrili su naše momke. Na zastavi BiH nalazi se i ime grada odakle navijači dolaze, ŽIVINICE. Živiničani su postavili novi rekord sa najvećom zastavom. Nakon pokretanja inicijative određenih ljudi za izradu najveće zastave, učešće u ovom poduhvatu dalo još tridesetak građana koji su skromnim donacijama pomogli završetku ovog neobičnog projekta. Na tribinama naravno i ovog puta bili su Kalesijci. Oko 30 navijača Tima MP10 krenulo je iz Rainaca kako bi bodrilo reprezentativce. Posebno su bili ponosni zbog činjenice da su utakmicu igrala dva Kalesijca Miralem Pjanić i Eldar Ćivić

U prvom poluvremenu zmajevi su odlično vladali terenom, što su i pokazali potezi Pjanića, Duljevića, Šunjića kada je bilo nekoliko dobrih šansi i da zatresemo protivničku mrežu.  Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 0:0. U deugom poluvremenu teren je bio pogodan za nas nacionalni tim, sreca nas je posluzila u U 78. minuti kada je kapiten reprezentacije, Edin Dzeko, postigao gol. Mada Zmajevi nisu pokazali sve sto znaju, ali je sigurno da su dali sve sve Od sebe da Bosanci i Hercegovci budu ponosni na njih.

Ovo je bila i šansa da se pokazu i nove fudbalske snage reprezentacije Duljević, Ćivic, Todorović

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport