NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Brat i sestra iz Kalesije Lejla i Mahir Jajić trčat će supermaraton iz Tuzle za Srebrenicu

... | 9. Jula 2019.
08:50
Kalesija Online

Učesnici četvrtog supermaratona “Tuzla- Srebrenica” sutra u ranim jutarnjim satima, odnosno u 4:00 sata ispred tuzlanske Kapije kreću ka Potočarima kako bi odali počast nevino stradalim u genocidu u Srebrenici.
Učesnici supermaratona trčeći će preći rutu od 135 km. Dakle, kreću iz Tuzle preko  Živinica, Stupara, Kladnja, Milića, Konjević Polja,  do Srebrenice odnosno Memorijalnog centra u Potočarima. Među supermaratoncima koji na ovakav način žele dati svoj doprinos da se ne zaboravi genocid su i Kalesijci. Brat i sestra Lejla i Mahir Jajić će sutra biti sa onima koji će ispred Kapije krenuti ka Srebrenici. Otac Osman ističe da je ponosan na svoju djecu koja su donijela ovakvu odluku.

Priča oko supermaratona “Tuzla-Srebrenica” krenula je prije četiri godine. Organizatori su bili učesnici maratona iz Bihaća ali je bilo jako teško uskladiti poslovne obaveze,javljali su im se ljudi kako iz Tuzle tako i drugih mjesta koji bi željeli također željeli trčat supermaraton .

“Imamo ljude iz Hrvatske, Zenice iz Bihaća, Cazina. Iz Njemačke prijatelj sa djecom maksuz dolazi kako bi trčao supermaraton Tuzla-Srebrenica” kazao je jedan od inicijatora supermaratona Dževad Malkić.

Prema riječima organizatora pomenutog supermaratona cilj je poslati poruku da se ne zaboravi Srebrenica i genocid, te apelovati da se što prije nađu kosti nestalih kako bi svaka majka svom sinu mogla pročiti fatihu na mezaru, kako bi sin na mezaru svog babe doveo mu unuka…

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme