NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Brineta Popić uživa u paraglajdingu, do sada je imala deset letova sa Visa

... | 26. Novembra 2020.
19:34
Kalesija Online

Vis je odlična lokacija za ekstremne sportove pune adrenaline poput paraglajdinga. Paraglajding je sport koji u Evropi doživljava ekspanziju u zadnjih 20. godina, a došao je i na naše prostore.

Praglajding tim Tuzla su državni prvaci u preciznom slijetanju, a članovi pomenutog tima često dolaze na Vis i izvode trening letove. Nažalost, ovaj sport nije toliko zastupljen kod žena, te u paraglajding tim su učlanjene samo četiri žene. Ljubav prema paraglajdingu i ektremnim sportovima presudila je kod Brinete Popić iz Tuzle da se prije nekoliko mjeseci pridruži timu sa kojim rado dolazi na Vis sa kojeg je do sada imala deset letova.

“Inače sam ljubitelj ekstremnih sportova. Volim adrenalin, nekako taj strah u zraku. Uživam u tome. Straha nije toliko bilo prilikom prvog letenja, više je bilo euforije”, kazala je Brineta.

Paraglajding tim broji 20. aktivnih članova rekreativaca i takmičara. U sklopu svojih redovnih aktivnosti u srijedu su posjetili Vis i izvodili trenig letove. Pored Visa često posjećuju Konjuh, te Selišta i Vrtače u blizini Papraće.

Više sutra u video prilogu u dnevnoj informativnoj emisiji NEON Info.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme