NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Čak šest Zmajeva nije dobilo vize, zabranjen im ulazak u Kazahstan

... | 6. Oktobra 2021.
14:16
Kalesija Online

Pored brojnih otkaza igrača koji zbog povreda nisu mogli doći na okupljanje, selektor Ivaylo Petev ostao je danas bez još šestorice reprezentativaca kojima je uskraćena viza za ulazak u Kazahstan.

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, kao i nekoliko članova delegacije.

“Nogometni savez BiH je kao i uvijek preduzeo sve potrebne aktivnosti u vezi s putovanjem našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šestorici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA-i za pomoć, a naše osoblje je do kasno sinoć pokušavalo da nađe rješenje.

I pored svih napora, nismo naišli na razumijevanje Ambasade Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori te će naša selekcija danas otputovati bez pomenutih igrača”, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Tako su nagomilani problemi u vezi s izostancima igrača postali još veći i naš tim će imati dosta problema u sastavljanju tima, s obzirom na veliki broj povrijeđenih nogometaša.

Osim Vrančića, Petev u predstojećim mečevima neće moći računati na Miralema Pjanića, Radeta Krunića, Sinišu Saničanina, Matea Sušića i Stjepana Lončara, zbog čega je naknadno uputio pozive Dariju Đumiću, Sanjinu Prciću, kao i Elvisu Sariću.

Mada je bilo planirano da se danas ujutro putuje u Kazahstan, Zmajevi će čarter letom tek u 15:00 sati otputovati u Nur Sultan.

Podsjetimo, Zmajevi će u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru ovog mjeseca odigrati dvije utakmice i to obje na gostujućem terenu. Prvo će 9. oktobra biti gosti Kazahstanu, a tri dana kasnije Ukrajini.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Sport