NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Četiri izliječena i četiri nova pozitivna u TK

... | 9. Aprila 2020.
12:58
Kalesija Online

Izvještaj Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona za 9. april 2020. godine:

Četiri hospitalizirane osobe koje se vežu za klaster MIB, imale su negativne nalaze i idu kući na kućnu izolaciju po 14 dana i smatraju se oporavljenim. Radi se o osobama koje su bile među prvozaraženim, kod kojih je uređeno retestiranje prema smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije, (dva testiranja u periodu od 48 sati).

Ukupno je testirano sa današnjim danom 1245 osoba, od toga novih testiranih u protekla 24 sata su 152 osobe od čega su četiri uzorka pozitivna. Na području Tuzlanskog kantona imamo ukupno 81 pozitivno testiranu osobu.

Danas na području Tuzlanskog kantona imamo ukupno 2523 osobe koje se nalaze u kućnoj izolaciji.

Pozitivnih, hospitaliziranih osoba na UKC-u Tuzla je 21, pozitivno hospitaliziranih koji su smješteni u MIB-u su2 osobe, u Brčkom je i dalje jedna osoba, 4 su pozitivna uposlenika koji su zadržani u MIB-u. U kućnoj izolaciji imamo 51 pozitivnu osobu.

Do danas smo imali jedan premještaj u druge kanton zbog nastavka liječenja,  te ukupno jedan smrtni ishod.

Kada je riječ o klasterima pojedinačno klaster MIB danas ima 42 osobe,u  klasteru Lukavac je jedna osoba. Klaster Srebenik ima 16 pozitivnih osoba, klaster Sapna 8 osoba, klaster Banovići jedna osoba, klaster Gračanica jedna osoba, klaster Tuzla dvije osobe te u klasteru UKC – ORL klinika je 10 osoba.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika