NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Članice udruženja “Snaga nezavisne žene” obradovale školarce

... | 11. Septembra 2019.
10:34
Kalesija Online

Pred početak nove školske godine Udruženje “Snaga nezavisne žene” Kalesija pokrenulo je projekat “Daruj knjigu, daruj znanje”. Svako ko je želio mogao je donirati knjige u udruženje, koje bi iste uručile roditeljima djece koja nisu u mogućnosti obezbijediti udžbenike za školu. Nažalost, odziv ovoj akciji nije bio zadovoljavajući, navela je predsjednica udruženja Hasmira Malić.

“Nažalost, naši sugrađani nisu pokazali dobru volju kad je ovaj projekat upitanju, pa smo dobili samo jedan set knjiga za treći razred Osnovne škole. Odlučili su se radije prodat knjige po 2 KM nego učiniti human gest.
Mi nećemo kritikovati, naš cilj je bio pomoći i pokrenuti druge da učine dobro djelo. Naspram naših mogućnosti obradovali smo školarce iz socijalne kategorije stanovništva”, kazala je Malić.

Članice udruženja su već uručile školski pribor, a nova donacija je nakon toga pristigla. Ukoliko roditelji mališanima nisu nabavili udžbenike, a nisu u mogućnosti iste kupiti mogu se obratiti u udruženje.

“Iako smo školsku opremu uručili, nova donacija je pristigla u naše Udruženje knjige za 1, 2, 3,5 i 6 razred, sve komplet torba i pernica… Ukoliko znate nekoga kome treba, budite slobodni da nam pišete”, dodaje Malić.

Članice će rado uručiti knjige koje su pristigle u udruženje, a ako nekoga poznajete kome su potrebne možete kontaktirati predsjednicu udruženja ili se javiti na njihovu facebook stranicu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme