NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Članice Udruženja “Ženo, majko, sestro” obilježile “Dan nacisa”

... | 14. Marta 2019.
13:40
Kalesija Online

Udruženje “Ženo, majko, sestro” danas je obilježilo “Dan narcisa”, u svijetu poznat pod nazivom Dan borbe protiv karcinoma dojke. Žene koje su se susrele sa “zločudnim neprijateljem” zajedno su na platou ispred BKC “Alija Izetbegović” poslala poruku javnosti da rano otkrivanje raka dojke spašava život, te da je prevencija pola zdravlja.

Danas su članice udruženja “Ženo majko, sestro” imale i veliku podršku od drugih udruženja.

“Imamo 7 udruženja, koja nisu sa naše općine, Doboj Istok, Gradačac, Kladanj, Tuzla, kalesijska udrušenja. Mi smo zadovoljni današnjom posjetom, zahvaljujemo se svim koji su nas danas posjetili. Kako je stigao mamograf u Kalesiju, žene se više javljaju na kontrole, više se podstiču na samopreglede, jer često imamo i predavanja o prevenciji raka dojke”. istakla je Nasiha Pjanić, predsjednica Udruženja “Ženo, majko, sestro”.

Podrška je stigla i od članica udruženja “Žena, ženi” Kladanj.

“Jedan život je vrlo vrijedan, kada smo se tek registrovale prvo smo stupile u kontakt sa udruženjem iz Kalesije, danas smo im podrška. Osjetili smo pozitivnu energiju između nas, isti nam je cilj, tj, educirati ženu da vodi računa o sebi i svom zdravlju”- kazala eje Nevzeta Habibović, predsjednica Udruženja “Žena, ženi”.

Ogranizovanje današnje mafinestacije podržala je i Općina Kalesija, kao i brojni sugrađani, OŠ “Kalesija” MSŠ “Kalesija”. Posebno iznenađenje danas je bilo kada je u posjetu došao i profesor Mirsad Hadžikadić, a članicama udruženja je bila čast ga ugostiti. Nakon manifestacije, prisutni su položili i cvijeće na spomen obilježje u Kalesiji.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme