NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Da li će biti novčanih ulaganja u vodovodnu mrežu u Kalesiji?

... | 14. Septembra 2018.
13:02
Kalesija Online

Pored Tuzle, JKP “Vodovod i kanalizacije” Tuzla snabdijeva vodom i Živinice, ali postoje i obaveze prema Lukavcu i dijelu Kalesije. No, širina poslova kojima se bave daje prostora i za propuste, a u prethodnom periodu građani su imali zamjerke na česte kvarovei na brzinu saniranja koje su se desile u Gradu Tuzla, iako su svi sanirani.

“JKP “Vodovod i kanalizacija” Tuzla   u zadnje dvije godine u laganoj tranformaciji, koja se obavlja sticajem okolnosti kada smo povukli određena kreditna i grant sredstva koja će se implementirati u svrhu dugoročnog obezbijeđenja vodosbadijevanja u gradu Tuzla do 2035. godine- istakao je Aid Berbić, direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Tuzla.

JKP “Vodovod i kanalizacija” Tuzla učesnik je i projekta MEG u kojem će se u 18 općina povući sredstva narednih 12 godine. Nakon svake godine pravi se rang lista kako bi najuspješniji dobili priliku da apliciraju za finansijsku podršku. Očekuje se najveće inverstiranje u zadnjih 40 godina.

Iz vodovoda  mole građane za strpljenje, jer su dotrajale vodovodne cijevi najčešči uzrok kvarova. Radnici ovog preduzeća pri dojavi o nastalom problemu, trude se da kvarove otklone u roku od 24 sata. Kako bi se riješili problemi sa dotrajalom vodovodnom mrežom, moguće je samo uz nova ulaganja. U općini Kalesija građani se često žale na kvarove na vodovodnoj mreži, kao i otežano vodosnabdijevanje, pa su nade da ovaj problem bude što prije riješen.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme