NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Danas Mektebsko-školska akademija

... | 16. Novembra 2019.
09:03
Kalesija Online

Danas, u okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu 2019”, u Sali BKC-a “Alija Izetbegović” u Kalesiji, sa početkom u 15.00 sati održat će se Mektebsko-školska akademija.

Manifestacija “Poslanik u mom srcu 2019” koja se organizuje povodom obilježavanja rođenja Muhammeda, a.s., nastavlja se i ovog vikenda kada će se izvesti Mektebsko-školska akademija. U sklopu akademije proglasit će se pobjednici literarnog natječaja koji je organizovan za učenike osnovnih škola na području Kalesije.

U saradnji sa Aktivom direktora osnovnih škola realizovane su posjete školama, a u saradnji sa Aktivom vjeroučitelja uspješno je sproveden literarni natječaj. Moto ovogodišnje manifestacije “Poslanik u mom srcu” je kur'anski ajet “Vi u Allahovom Poslaniku imate divan uzor”, a na ovu temu učenici su pisali svoje radove. Proglašenje pobjednika literarnog natječaja upriličit će se na Mektebsko-školskoj akademiji, koja će se održati u BKC-u “Alija Izetbegović” u Kalesiji, dana 16. novembra (subota), sa početkom u 15.00 sati.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju Mektebsko-školsku akademiju.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave