NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Delegacija Evropske unije sutra u posjeti načelniku Seadu Džafiću

... | 24. Aprila 2017.
09:32
Kalesija Online

Zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Khaldoun Sinno sutra boravi u zvaničnoj posjeti načelniku Seadu Džafiću odnosno općini Kalesija.

Ovo je po prvi put da delegacija Evropske unije posjećuje našu općinu, a kako saznajemo tema razgovora sa nezavisnim načelnikom će biti pomoć u izgradnji kanalizacione mreže, sportske dvorane, uređenje korita rijeke Spreče kao i drugi projekti iz oblasti ekologije koje Evropska unija podržava i finansira.

Pored posjete Seadu Džafiću, zamjenik Khaldoun Sinno će obići i fabriku namještaja Izazov gdje će se sastati sa Esadom Jakubovićem vlasnikom, a zatim i prostorije MSŠ Kalesija gdje će sa učenicima razgovarati o Evropskoj uniji.

Khaldoun Sinno će održati i sastanak sa predstavnicima nevladinog sektora, a nakon toga obiće i prostorije NEON Televizije.

Kako nam je kazao načelnik Sead Džafić delegacija Evropske unije kreće sa obilaskom nezavisnih načelnika u BiH sa ciljem da razgovara sa njima o razvoju općina i saradnji sa građanima, a Kalesija je izabrana kao prva općina u okviru obilaska.

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave